Brr. Dat de wintermaanden zijn aangebroken, dat is wel duidelijk. De lange dagen met een fijn zonnetje hebben plaatsgemaakt voor gure wind, regen en lage temperaturen. Hebben je kids na het buitenspelen of een wandeling schrale neusjes en rode wangen? Oh nee. De kou heeft zeker effect op de huid van je mini. Tel daar een loeiende verwarming bij op en je hebt ook nog eens een droge huid te pakken. In deze blog lees je hoe je de huid van je mini optimaal verzorgt om pijnlijke neusjes en droge huidjes te voorkomen deze winter. 

Zachte ingrediënten

First things first. Als de basis van de verzorgingsproducten die je gebruikt voor je kind goed is, dan scheelt dat al een hoop. Hiermee bedoelen we dat het belangrijk is om te kiezen voor producten met alleen die ingrediënten die de huid echt nodig heeft. Geen onnodige poespas dus. Échte superfoods voor de (kinder)huid zijn bijvoorbeeld kokos,- amandel,- en olijfolie. Deze ingrediënten voeden de huid optimaal. Ingrediënten die wij liever vermijden omdat ze de huid uitdrogen, zijn SLES (schuimmiddelen), minerale oliën en natuurlijk parfum.

Houd de huid vet

Geen hogere wiskunde, maar bij een droge huid is het belangrijk dat je ‘m goed vet houdt. Gebruik bij het douchen een wascrème. Deze is vaak wat dikker en hydrateert beter dan een wasgel of douchegel. Naïf's Hydraterende Wascrème bevat plantaardige glycerine die de huid zacht maakt. Zo voorkomt de douchecrème een droge huid, jeuk of huidirritatie. Probeer je baby daarnaast niet te vaak te badderen. Warm water kan de huid namelijk ook droger maken. Als je je baby in bad doet, gebruik dan een paar druppels badolie. De olie houdt de huid van je baby lekker vettig en soepel. Ook bij oudere kids die in bad gaan kun je een badolie gebruiken voor een beetje extra hydratatie. Klaar met badderen? Gebruik een zachte handdoek, zodat je de huidstructuur van je mini niet beschadigd tijdens het afdrogen. Tip: wij zijn fan van de handdoeken van Yumeko (duurzaam én heerlijk zacht). Smeer je kids ten slotte in met een fijne bodylotion to seal the deal. 

Smeer in voor het naar buiten gaan

Merk je dat je mini na een wandeling of een uurtje in de speeltuin schrale wangen, rode plekjes of een gesprongen huidje heeft? Dat vraagt om wat meer bescherming. Smeer je kind voor het naar buiten gaan in met een vette crème. Deze crème beschermt de huid van je mini tegen de kou en gure wind. Zorg er wel voor dat je kiest voor een crème op oliebasis en niet op waterbasis. Mochten de temperaturen onder 0 duiken, dan kan een crème op waterbasis namelijk bevriezen. Willen we niet!

Door Ineke Werbrouck

Deel:

Zojuist toegevoegd aan je verlanglijstje:
Mijn Wenslijst
U heeft zojuist dit product aan de winkelwagen toegevoegd: