Wereld Eczeem Dag 

In België en Nederland staat eczeem  op de vierde plaats in de top-10 van chronische aandoeningen. Seborroïsch eczeem is een milde vorm van eczeem waarbij jeuk, roodheid en schilfertjes ontstaan in het gezicht, vooral in de wenkbrauwen en in de plooien naast de neus, maar het kan ook achter de oren zitten, of langs de haargrens.

De behandeling bestaat vaak uit hormoonzalven. Corticosteroïden onderdrukken namelijk de ontstekingsreacties, maar langdurig gebruik resulteert vaak in een dunner wordende huid. Dergelijke zalven zijn daarom ook niet altijd de beste oplossing om dagelijks gedurende jaren te gebruiken in het gelaat of op de hoofdhuid.

Bovendien is bij mannen met eczeem de vetsamenstelling van de hoornlaag anders dan bij gezonde mensen. De huid verliest daardoor makkelijker vocht, droogt uit en jeukt.

Een waardig alternatief hiervoor is een balsem zonder cortisone om de huid soepel te houden en te voorkomen dat de huid (verder) uitdroogt. Hou je dus baardstreek en hoofdhuid bij voorkeur intact om latere huidproblemen te voorkomen. Het begint allemaal met gezond scheren en verzorgen!

Op zaterdag 17 september 2022 is het wereld eczeemdag. Deze dag met fysieke  lezingen & workshops is geannuleerd vanwege verstrengde maatregelen, maar de  Experten in Huidverbetering kunnen jou persoonlijk begeleiden en adviseren.

MEN³ ‘tailored to improve’

#wereldeczeemdag #eczeem #baardeczeem #hoofdhuideczeem #baardschilfers #baardroos #sebborrish eczeem #contacteczeem #MEN3aftershave #MEN3 #tailoredtoimprove #cosmentis

Door Ineke Werbrouck

Deel:

Zojuist toegevoegd aan je verlanglijstje:
Mijn Wenslijst
U heeft zojuist dit product aan de winkelwagen toegevoegd: