Bij lichamelijke klachten hoeven we niet onmiddellijk naar medicijnen of pillen te grijpen. Pijn behandelen met warmte en koude is in veel situaties erg effectief en gemakkelijk toe te passen. Maar wat zijn nu precies de voordelen van warmte- en koudetherapie? En in welke situaties gebruik je warmte en wanneer koude? We maken je wegwijs in deze blog.

Warmte- en koudetherapie kan wonderen doen

Warmte verbetert de doorbloeding van spieren en gewrichten en wordt al van oudsher ingezet om pijn te verzachten. Vooral bij krampen kan een hotpack soelaas bieden, maar het zorgt ook voor verlichting bij spierstijfheid, reuma, spanningshoofdpijn, stress, slechte bloedcirculatie en pijn als gevolg van een verkeerde lichaamshouding. Warmtetherapie is ook gewoon gezellig. Zo voelt een warmtekussentje zalig aan in de winter en houden kompressen een warmtepacks je tijdens koude avonden lekker warm.

Koude daarentegen vernauwt de bloedvaten. Dit heeft een licht verdovende werking als gevolg, maar remt ook ontsteking en een eventuele zwelling. Koudetherapie kan helpen bij pijn waarvan je heel duidelijk de oorzaak kent. Denk maar aan kneuzingen of bloeduitstortingen. Maar het is ook doeltreffend bij tandpijn, migraine of zelfs insectenbeten.

Of je nu warmte- of koudetherapie gebruikt, zorg ervoor dat je je huid altijd beschermt tegen brandwonden door ijs of hitte.

Kussentjes op de huid

Met onze producten voor warmte-en koudetherapie verzachten wij pijn op een natuurlijke en comfortabele manier. Traditionele cold- en hotpacks voelen vaak hard en onaangenaam aan en houden de temperatuur maar kort vast. Onze packs zijn anders! Dankzij de unieke onderverdeling in individuele cellen voelen ze aan als zachte kussentjes op de huid en bieden ze een langdurige heilzame werking.

Voor tal van artsen, ziekenhuizen en zorgbedrijven is Respiflex ondertussen een duurzame en betrouwbare partner  geworden. Maar ook voor gezinnen zijn onze producten voor warmte-en koudetherapie onmisbaar in de huisapotheek. Dankzij hun veelzijdigheid komen ze van pas bij allerhande problemen en kwalen: nek-,schouder- of andere spierpijnen, sportblessures, verstuikingen, stressklachten of menstruatiekrampen.

 

Door Ineke Werbrouck

Deel:

Zojuist toegevoegd aan je verlanglijstje:
Mijn Wenslijst
U heeft zojuist dit product aan de winkelwagen toegevoegd: