Jullie kleine spruit is zo veranderd sinds zijn geboorte een paar weken geleden, elk moment samen is zo mooi en intiem. Plotseling zie je kleine gele vlekjes op zijn/haar hoofd. Geen paniek... dit zijn waarschijnlijk melkkorstjes. Dankzij de onderstaande uitleg en tips wordt u zelf de melkkorstjesspecialist.

Melkkorstjes komen bij veel baby's voor, dus je hoeft je zeker geen zorgen te maken. Ze kunnen al in de eerste week ontstaan. Maak je geen zorgen, het doet geen pijn voor je baby, maar ze kunnen wel wat jeuk veroorzaken.

Hoewel de naam dat zegt, hebben melkkorstjes hebben niets met melk te maken, dus je hoeft de voeding van je baby niet te veranderen. Gelukkig zijn ze ook niet te wijten aan een slechte hygiëne. Melkkorstjes zijn te vergelijken met roos bij volwassenen en hkomen door overmatige talgproductie. Deze (over)productie van talg wordt veroorzaakt door zwangerschapshormonen. Gelukkig ben jij nu van de zwangerschapshormonen af, maar je kleine spruit helaas nog niet! Maar alles komt goed... zodra de zwangerschapshormonen verdwijnen, zullen ook de melkkorstjes verdwijnen. Sommige baby's hebben maar een paar dagen, weken of maanden last van deze vervelende korstjes. Bij andere baby's duurt het iets langer, maar op de leeftijd van 2 jaar zijn de korstjes bij de meeste baby's voorgoed weg.

Laten we eerlijk zijn, die melkkorstjes zijn geen leuk gezicht. Met dit stappenplan komt je baby snel van die melkkorstjes af:

  1. Masseer de hoofdhuid van uw baby regelmatig met een vette crème of babyolie. Nosko® Melkkorstjes Crème is hier ideaal voor. Deze crème op basis van avocado-olie, katoenzaadolie, borago olie en aloë vera maakt de melkkorstjes zacht en zorgt er zo voor dat ze los komen van de hoofdhuid.
  2. Een nacht laten inwerken, de volgende ochtend met water afspoelen en het hoofd droogdeppen. Het is niet nodig de haren met shampoo te wassen.
  3. Zodra de melkkorsten voldoende zijn losgekomen en de hoofdhuid droog is, kunt u ze met een zachte kam uitkammen. Krab de korstjes er in geen geval af, zodat u de hoofdhuid van uw kleintje niet bezeert
Door Ineke Werbrouck

Deel:

Zojuist toegevoegd aan je verlanglijstje:
Mijn Wenslijst
U heeft zojuist dit product aan de winkelwagen toegevoegd: